8 Haziran 2010 Salı

EC Metreler, Topraksız Tarımda EC Metre Kullanımı

Topraksız tarımda besin çözeltisinin EC sini yetiştirdiğimiz bitkinin kabul edeceği sınırlar içerisinde tutmamız gerekmektedir. Bunun için de belli ve düzenli aralıklarla EC ölçümü yapmamız ve bu sonuçlara göre besin çözeltisinin EC sini ayarlamamız gerekmektedir.
EC ölçümü için EC metreler satılmaktadır. Bu cihazlar, sudaki çözünmüş olan iyon miktarını ölçerek bize suyun tuzluluk oranı hakkında bilgi vermektedir.

Topraksız tarımda EC nin önemi için sitemizdeki EC Nedir ? Topraksız Tarımda EC ve Önemi başlıklı yazıyı okuyabilirsiniz.

0 yorum :

Yorum Gönder

 


Topraksız Tarım , Topraksız Tarım hakkında bilgi , Topraksız Tarım örnekleri , Topraksız Tarım sistemleri , Topraksız Tarım besin ve gübreleri , topraksız tarım nasıl yapılır , topraksız tarım dizayn , topraksız tarım maliyeti , topraksız tarım nedir , topraksız tarım video , organik tarım , dizayn grup , elektronik devre arşivi, elektrik projeleri, basit elektronik devreler , Hediye arama , Hediye Bul , Hediye Arıyorum , Hydroponics , Zamazingolar.com , İlginç Ürünler Sitesi , Teknolojik Ürünler Sitesi , Piranha Grande , Piranha Grande Video İnceleme youtube