28 Mayıs 2010 Cuma

Ortam Türleri : Vermikulit

Vermikülit bir magnezyum, aliminyum demir silikat karışımıdır. Vermikülit yüksek sıcaklık altında ani ısı şokuna tabi tutulduğunda tanecikler arasında tutulan suyun buhar haline geçmesi sağlanır. Bu sayede küçük, sünger yapılı su tutma kapasitesi yüksek parçacıklardan oluşan tarımsal kullanıma uygun vermikülit elde edilir.



Topraksız tarımda genellikle parça büyüklüğü 1-3 mm arasında olan vermikülit kullanılır. 1m³ mm arasında olan vermikülit kullanılır. 1 m³’nün ağırlığı 532 kg, porozitesi %70, su tutma gücü 370/m3’ dür. Yeşil, sarımsı kahve ve hatta siyah renkte olabilir. Sertliği mohs ölçeğine göre 1.2 ile 2.0 arasında değişir, özgül ağırlığı 2.5’dir.

Tarım amaçlı kullanılacak olan Vermikülitin pH derecesi mutlaka ayarlanmalıdır. Vermikülit, yüksek su çekme gücü, köklere iyi havalanma şansı vermesi, steril ve hafif olmasından dolayı topraksız(Hidroponik-Soilless) tarımda kullanılır.







Vermikülit ülkemizde çok kısıtlı bir alanda bulunmaktadır. O bölge Denizli çevresidir. Bu çevrede çok az miktarda bulunmaktadır. Halen bu yataklarda laboratuar genleştirme çalıştırmaları dışında üretime yönelik herhangi bir çalışma yapılmamaktadır.
Tüketim son derece düşük miktarlardadır ve tamamı ithalat yoluyla karşılanmaktadır.

0 yorum :

Yorum Gönder

 


Topraksız Tarım , Topraksız Tarım hakkında bilgi , Topraksız Tarım örnekleri , Topraksız Tarım sistemleri , Topraksız Tarım besin ve gübreleri , topraksız tarım nasıl yapılır , topraksız tarım dizayn , topraksız tarım maliyeti , topraksız tarım nedir , topraksız tarım video , organik tarım , dizayn grup , elektronik devre arşivi, elektrik projeleri, basit elektronik devreler , Hediye arama , Hediye Bul , Hediye Arıyorum , Hydroponics , Zamazingolar.com , İlginç Ürünler Sitesi , Teknolojik Ürünler Sitesi , Piranha Grande , Piranha Grande Video İnceleme youtube