23 Haziran 2010 Çarşamba

Haberler : Topraksız Tarım, Hormonun Pabucunu Dama Atacak

http://www.nethaber.com/Ekonomi/63878/Topraksiz-tarim-yaparak-10-ton adresinden alınmıştır.

TOPRAKSIZ TARIM, HORMONUN PABUCUNU DAMA ATACAK

Ar-Ge çalışmalarına verdiği önemle tanınan ve 84 patente sahip Dizayn Grup, kampanya çerçevesinde hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Dizayn Grup, mühendisliğin limitlerini zorlayarak başardığı ileri optimizasyon sayesinde, sera ortamında geliştirdiği ‘Miracle’ projesiyle küresel ısınma dolayısıyla meydana gelecek kuraklık ve açlığa karşı insanlığı rahatlatacak ve dünya tarım politikalarında yeni ufuklar açabilecek bir sistem geliştirdi.

Daha az su kullanmak esas

Miracle sayesinde, her yerde satılan herhangi bir domates tohumundan, tamamen doğal şartlarda, hiçbir hormon kullanmadan daha fazla verim, daha az iş gücü, daha iyi çalışma şartlarıyla; topraklı tarımda bir dönümden elde edilen 10 ton ürün yerine dönüm başına 80 ton ürün alınabiliyor.

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları tarım teknolojilerinde devrim niteliğinde ki bu projeyi şöyle anlattı: “Bu teknolojimiz sayesinde tohumu su içinde büyütüyoruz. Su içinde tohumun kök salıp büyüyebilmesi için de özel bir akış sistemi kuruyoruz. Bu sistem, Dizayn Grup mühendisleri tarafından uzun yıllar devam eden çalışmalar sonucu gerçekleştirildi. Tohumun fideye, fidenin ürüne dönüştüğü süreçteki tüm olup bitenler en ince noktasına kadar, hiçbir detay atlanılmaksızın, optimize ediliyor. Bir tohumun ihtiyaç duyduğu her şey ona veriliyor. Tohumun gelişmesini engelleyecek bütün faktörler elimine ediliyor. Aslında, tohumun özüne uygun olanı yapıyor, tohumun genetik potansiyelini açığa çıkartıyoruz.”

Mirmahmutoğulları ayrıca şunları söyledi: “50 ayrı başlıkta bitkinin ihtiyaç duyabileceklerini tariflemeye çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz. Belki 100, belki daha fazla başlıkta optimizasyonu gerçekleştirebilirsek çok daha yüksek verimleri alabileceğimize inanıyoruz. İnsanlığın önemli bir kısmının açlık çektiği günümüzde, biz Ar-Ge firmalarına düşen çok önemli sorumluluklar var. Bu projemiz sayesinde daha az su ile herhangi bir toprakta herhangi bir coğrafya parçasında en yüksek verimi alarak, insanlığın açlık sorununa çözüm üretmeye çalışıyoruz.

http://www.nethaber.com/Ekonomi/63878/Topraksiz-tarim-yaparak-10-ton adresinden alınmıştır.

0 yorum :

Yorum Gönder

 


Topraksız Tarım , Topraksız Tarım hakkında bilgi , Topraksız Tarım örnekleri , Topraksız Tarım sistemleri , Topraksız Tarım besin ve gübreleri , topraksız tarım nasıl yapılır , topraksız tarım dizayn , topraksız tarım maliyeti , topraksız tarım nedir , topraksız tarım video , organik tarım , dizayn grup , elektronik devre arşivi, elektrik projeleri, basit elektronik devreler , Hediye arama , Hediye Bul , Hediye Arıyorum , Hydroponics , Zamazingolar.com , İlginç Ürünler Sitesi , Teknolojik Ürünler Sitesi , Piranha Grande , Piranha Grande Video İnceleme youtube