Talaş doğal olarak ağaç ve odunların kesilmesi sonucu ortaya çıkan irili ufaklı tozlardan elde edilir. Elde edildiği ağacın türü ve talaşın kullanılma süresi önemlidir. Torfun bulunmadığı yerlerde yada ekonomik olarak sağlanamadığı yerlerde kulanılabilir. Talaşlar genellikle içerikleri yüksek olduğundan geç ayrışırlar. Ayrılmamış talaş sterilize edilmeden kullanılmamalıdır. Taze kullanılamaz. Sakıncaları ise selüloz vb. bileşiklerin biyolojik parçalanması sonucu Azot noksanlığı ile fenoller ve Mn gibi bazı bileşiklerin toksik etkisinin olmasıdır. pH derecesi 5.0 ile 6.8 arasında değişir. İnce talaş nemi kaba talaştan daha iyi yayar ancak kaba talaşın drenaj üstünlüğü vardır.
Önemli bir not;
Sedir ve ceviz talaşı kullanılamaz
0 yorum :
Yorum Gönder