19 Haziran 2010 Cumartesi

Haberler : Şimdi de Topraksız Tarım

Topraksız tarımı ileri götürerek "bitki fabrikaları" oluşturan Japonlar, yılda 20 kez hasat yapabiliyorlar.Japonya’da topraksız tarımda başdöndürücü ilerleme yaşandı.

Japonlar, teknolojik alandaki üstünlüklerine yılda 20 kez hasat edilen fabrikasyon "ultra-steril sebzeler" yetiştirerek tarımı da eklediler. Yetiştirilen sebzeler geleceğin gıdası olarak adlandırılıyor.
Ekilecek ve ürün alınacak toprakları oldukça az olan Japonya, topraksız tarımda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.
Topraksız tarımı ileri götürerek "bitki fabrikaları" oluşturan Japonlar, yılda 20 kez hasat yapabiliyorlar. Sayıları her geçen gün artan bu tesislerde "geleceğin gıdası" olarak adlandırılan "ultra-steril sebzeler" yetiştiriliyor.

Bu sebzeleri hiç yıkamaya gerek kalmadan koparıp yiyebiliyorsunuz. Çalışanların dışarıyla hiçbir teması olmuyor ve ortam da oldukça steril...
Işık, ısı, nem ve hatta su miktarına kadar bütün şartlar kontrol altında tutuluyor.
Japonlar bu ürünlere rağbet gösterirken, yetiştirilen ürünlerin bir bölümünün ihraç edilmesi bile planlanıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder

 


Topraksız Tarım , Topraksız Tarım hakkında bilgi , Topraksız Tarım örnekleri , Topraksız Tarım sistemleri , Topraksız Tarım besin ve gübreleri , topraksız tarım nasıl yapılır , topraksız tarım dizayn , topraksız tarım maliyeti , topraksız tarım nedir , topraksız tarım video , organik tarım , dizayn grup , elektronik devre arşivi, elektrik projeleri, basit elektronik devreler , Hediye arama , Hediye Bul , Hediye Arıyorum , Hydroponics , Zamazingolar.com , İlginç Ürünler Sitesi , Teknolojik Ürünler Sitesi , Piranha Grande , Piranha Grande Video İnceleme youtube