Japonlar, teknolojik alandaki üstünlüklerine yılda 20 kez hasat edilen fabrikasyon "ultra-steril sebzeler" yetiştirerek tarımı da eklediler. Yetiştirilen sebzeler geleceğin gıdası olarak adlandırılıyor.
Ekilecek ve ürün alınacak toprakları oldukça az olan Japonya, topraksız tarımda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alıyor.
Topraksız tarımı ileri götürerek "bitki fabrikaları" oluşturan Japonlar, yılda 20 kez hasat yapabiliyorlar. Sayıları her geçen gün artan bu tesislerde "geleceğin gıdası" olarak adlandırılan "ultra-steril sebzeler" yetiştiriliyor.
Bu sebzeleri hiç yıkamaya gerek kalmadan koparıp yiyebiliyorsunuz. Çalışanların dışarıyla hiçbir teması olmuyor ve ortam da oldukça steril...
Işık, ısı, nem ve hatta su miktarına kadar bütün şartlar kontrol altında tutuluyor.
Japonlar bu ürünlere rağbet gösterirken, yetiştirilen ürünlerin bir bölümünün ihraç edilmesi bile planlanıyor.
0 yorum :
Yorum Gönder